Baaz & Bewegen

Door de Baaz lessen te koppelen aan het bewegingsonderwijs, maken we de verbinding tussen de theorie en de praktijk. De verbinding wordt gelegd tussen de opdrachten vanuit de Baaz lessen in de klas en de gerichte spelopdrachten en leersituaties binnen de sportlessen.
Het doel is dat we door sport en spel sociale vaardigheden stimuleren en verder ontwikkelen bij leerlingen. Door het laten ervaren, voelen en herkennen worden jongeren zich nog meer bewust van hun sociale vaardigheden.

Werkwijze Baaz & Bewegen

Baaz & Bewegen is ontwikkeld om een verbinding te maken tussen de SOVA training tijdens de Baaz lessen en het bewegingsonderwijs.

Baaz & Bewegen werkt met 5 thema’s verdeeld over het eerste leerjaar. Leerlingen werken binnen het thema aan 3 sociale leerdoelen. Deze leerdoelen staan centraal in de Baaz & Bewegen lessen en de Baaz lessen in de klas.

Thema’s

De thema’s die worden aangeboden zijn:

Samenwerken

Vertrouwen in jezelf

Vertrouwen in de ander

Zelfregulatie

Ik ben Baaz – Leiding nemen

Inhoud leskist

Inhoud leskist 1 Baaz & Bewegen

We bieden een leskist aan met daarin opgenomen de handleiding met achtergrond informatie, ruim 140 leskaarten verdeeld over de 5 thema’s en materiaal voor het spelen van enkele spellen. Hieronder zie je een paar foto’s van de oefeningen die op de leskaarten zijn uitgewerkt.